I CAN , I MUST AND I WILL!!

marți, 31 ianuarie 2012

The One

Exista o fiinta ce salasluieste in adancurile feminitatii. Aceasta creatura este natura noastra senzoriala si, ca orice creatura are propriile cicluri naturale si nutritive. Fiinta aceasta intreaba, relationeaza, abunda de energie uneori, tacuta alteori. Este respondenta la stimulice implica simturile: muzica, miscare, hrana, bautura, pace, liniste, frumusete, intuneric
Acest aspect al femeii are caldura. Nu acea caldura care spune “hai sa facem sex”, ci un foc adanc ce se inalta, apoi coboara, in cicluri. Din energia eliberata acolo, o femeie actioneaza exact cum simte ca e potrivit
.
Caldura unei femei nu reprezinta o stare de excitatie sexuala ci o stare de connstiinta senzoriala intensa ce include sexualitatea dar nu se limiteaza la ea.
Multe s-ar putea scrie despre natura senzoriala a femeii si abuzul asupra ei, cum ea si altii atata focul asupra ritmurilor ei naturale sau incearca sa-i reduca intensitatea.
Ea este sufletul femininului. Ea reprezinta tot ceea ce este instinctiv, ce apartine lumii vazute si nevazute, ea este fundatia.
Ea este viata/moartea/forta vietii, incubatorul. Ea este intuitia, clarvazatoarea, ascultatoarea, sufletul. Ea incurajeaza oamenii sa ramana multiculturali: fluenti in limbajul viselor, pasiunii, poeziei. Ea sopteste din visul noptii, ea lasa in urma amprente .
Toate acestea fac ca femeile sa ravneasca la a o gasi pentru a o elibera si iubi
Ea reprezinta ideile, sentimentele, nevoile, memoria. Ea a fost ratacita si pe jumatate uitata de multa vreme. Ea este sursa, lumina noaptea, intunericul si diminteata. Pasarile care ne soptesc secrete apartin ei.
Ea este cea care spune “pe aici, pe aici” si este cea care se dezlantuie in caz de injustitie. Este cea de la care plecam si la care ne intoarcem. Ea este incubatorul micilor idei, este cea care gandeste pentru noi, noi suntem ideile pe care ea le gandeste.
Unde este ea? Unde o poti simti, unde o poti gasi? ea calatoreste prin deserturi , paduri, oceane, orase si castele.
Unde locuieste? La radacina binelui, inaintea timpului. Locuieste in lacrimi si in oceane. Ea este din viitor si de la inceputurile trecutului.
Este mereu in adancurile noastre asteptand sa se dezlantuie intr-o furtuna creativa.
( traducere din Women Who Run With the Wolves , Clarissa Pinkola Estes)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu